Inelia o prozkoumání našich vztahů

PROJEKT, RADOST, NEBO POVINNOST? PROZKOUMEJME SVÉ VZTAHY.
Tématem našeho lidského druhu jsou vztahy. Jaké? Vztah, který máme sami se sebou, vztah, který máme se svým prostředím, vztahy, které máme s každým člověkem v našem životě.
Některé z těchto vztahů jsou vyživující. Vyživující vztahy nás pozitivně ovlivňují, navozují nám stavy radosti, a my většinou o těchto lidech mluvíme nebo přemýšlíme ve velmi pozitivních výrazech.
Jiné vztahy jsou toxické. Toxické vztahy nás ničí. Kvůli nim jsme v negativním stavu mysli a/nebo emocí. Obvykle mluvíme nebo přemýšlíme o těchto lidech v negativních výrazech. Nebo zjistíme, že je neustále omlouváme, uznáváme jejich činy tím, že jim „rozumíme“, „chápeme“, kde jsou nebo odkud přišli. Tyto jedovaté vztahy nám obvykle do života přinášejí mnoho dramat, ať už přímo nebo nepřímo.

Zkuste si cvičení: Udělejte si jednoduchý seznam o dvou stranách „vyživující“ – „toxický“, a každého, s kým máme vztah, ať už v práci, doma, ve společenských skupinách, přes internet, ve škole…atd., zapišme na jednu nebo druhou stranu. Může nám to pomoci vyjasnit si vzorce, do kterých zapadáme. Je jasné, že někteří lidé nezapadnou ani do jedné skupiny – nebo zapadnou do obou. Pamatujte si: je to jednoduše cvičení, kde zviditelňujeme HLAVNÍ PROUD ENERGIE aktuálně odhaleného a sdíleného s konkrétní osobou. Před rokem tomu mohlo být úplně jinak, nebo to může být proměnlivé a neustále se měnící.

V tomto bodě, když napíšete na „toxickou“ stránku papíru určité lidi, je důležité NEPROPADNOUT DO POSUZOVÁNÍ NEBO SEBEOBVIŃOVÁNÍ, že tyto vztahy máme nebo že se s těmito lidmi podílíme na nízkovibračních hrách. Toto malé cvičení není o posuzování ani o akci. Je to o ZVĚDOMOVÁNÍ, UVĚDOMĚNÍ SI, CO SE DĚJE V NAŠICH ŽIVOTECH.

Samozřejmě někdy se nám vyjeví, že je potřeba udělat jasný krok, a my se odhodláme a něco s tím uděláme. Rozhodneme se trávit více času s jedinci, kteří zabírají „pečující, vyživující“ stránku našeho seznamu, a méně času s těmi, kteří jsou na „jedovaté“ stránce.

A zde se to může stát komplikované. Často věříme, že s určitými vztahy prostě nemůžeme nic dělat. Nemůžeme je změnit nebo se z nich nemůžeme pohnout nebo jich nemůžeme mít více. Je to proto, že když máme vztah, není vždy úplně jasné, proč v něm vůbec jsme.
Podívejte se na svůj seznam znovu a označte si ty lidi, u kterých cítíte, že s nimi musíte udržovat vztah nebo že ho jednoduše nemůžete ukončit. Vedle jejich jména napište slovo podle toho, do které kategorie je přiřadíte:

RADOST: Chcete si tento vztah udržet, protože když jste s tímto člověkem, přináší vám to mnoho legrace a radosti. Cítíte se plní inspirace a energie, spokojení a šťastní.

PROJEKT: Chcete si tento vztah udržet, protože cítíte, že máte pozitivní vliv na tuto osobu nebo že tato osoba má pozitivní vliv na vás. Může tam být i pocit, že chcete tomu člověku pomoci být lepší, či on pomáhá vám/můžete být díky němu lepší vy.

POVINNOST: Sem patří lidé, u kterých cítíte, že s nimi nemůžete přerušit vztah. Jste s nimi být v manželství, pracujete s nimi, mohou to být nedospělé děti, za které jste odpovědní, rodič, za kterého jste odpovědní… Jinými slovy, lidé, o kterých věříte, že s nimi nemůžete přerušit kontakt.

Ani toto druhé cvičení , druhé roztřídění, není o tom, „něco s těmi lidmi udělat“, ale o tom uvědomit si, proč jste v kontaktu a vztazích s jinými lidskými bytostmi. Jestliže začnete situaci posuzovat, obviňovat se, soudit či obviňovat druhé, zpracujte tyto pocity předtím, než budete pokračovat.

Jsou zde hlavní vzorce?
Jestliže například všechny ženy ve vašem životě jsou závislé a milují drama, potom je zde (ve vás) konkrétní vzorec, na který se potřebujete zaměřit, protože většina žen na planetě jsou nezávislé a radostné. Nebo například všichni muži ve vašem životě jsou nepřítomní, musí mít věci stále pod kontrolou, jsou agresivní a workoholičtí? Potom zde je vzorec, který byste si měli prozkoumat, protože většina mužů na této planetě jsou nezávislí a radostní muži.

Jestliže čtete slova „většina žen/mužů na této planetě jsou nezávislí a radostní“ a pomyslít si v duchu „Nikdy jsem takové nepotkal/a“, potom rozhodně máte filtr reality, se kterým byste měli pracovat. Důvodem je, že jediným společným jmenovatelem mezi všemi těmito muži nebo všemi těmito ženami, kteří mají velmi podobné vzorce a osobnosti, jste vy. Jestliže VY jste odlišní od skupiny, která se jeví stejná, není to kvůli vašemu pohlaví, věku nebo demografii. Je to proto, že jste odlišní od lidí, kteří jsou schopní vás vidět. Vidíme pouze to, co si myslíme, že je skutečné. Jestliže něco pro nás není skutečné a reálné, nevidíme to.

Jinou skutečně dobrou otázkou, kterou bychom si měli položit, je: „Potřebuji si nasadit masku, abych mohl být s tímto člověkem v kontaktu?“ Ale to by bylo na samostatný článek. Každopádně je to způsob, kterým můžeme vnímat, jak autentiční, opravdoví a viditelní jsme pro druhé.

Zvědoměním vzorců a typů jednotlivců v našich životech můžeme učinit vědomé volby, jak pokračovat dále v těchto vztazích. Jste společným jmenovatelem všech vašich vztahů. A proto právě vy máte sílu změnit je, vyjasnit, zabývat se jimi, povzbudit je, ukončit je nebo je pečlivě udržovat. Skvělé, ne?

Originál najdete zde:
https://ascension101.com/en/home/free-articles/103-march-2015/558-project-joy-or-duty-lets-take-a-closer-look-at-relationships.html
Fotografie: Zatmění Slunce 20.března 2015. Ohromující a magický vztah Slunce a Luny, mužské a ženské polarity, v našem světě a vesmíru.

Přeložila Terezie Dubinová, PhD. pro www.oheladom.cz
Pokud chcete článek převzít na svůj web, prosím přebírejte s plným odkazem na původní zdroj a pošlete mi upozornění. Děkuji.

Pokud se vám tento obsah líbí, můžete ho sdílet se svými přáteli

Napsat komentář